Тигар

21.07.2017 11:41

Доаѓаше и заминуваше, нежен и фатален, набиен со бескрајна снага, од другата страна на железните шипки и сите го набљудувавме. Беше тигар утрово, во Палермо, и тигар од Оријентот и Блејковиот тигар и тигарот на Иго и тигарот на Шир Кан и тигрите што биле и ќе бидат, а исто така и тигар архетип, бидејќи поединецот, во неговиот случај, е цел род. Мислевме како е крволочен и прекрасен. Нора, едно девојче, рече: Создаден е за љубов.

Превод: П. В.

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото