Sew Wanderlust

04.08.17 16:14

Тереза Лим е уметница и дизајнерка на текстил која посветува големо внимание на везот како медиум преку кој се изразува.

Во проектот „Sew Wanderlust“, преку серија везови нуди интересна алтернатива на традиционалната патувачка фотографија од годишниот одмор, вметнувајќи ги своите извезени пејзажи директно на местото на кое настанале.

Извор: www.teeteeheehee.com

Слични содржини

Квир / Око
Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото