Западот vs Истокот: културни разлики

23.07.2010 15:22
Запад-Исток: културни разлики

Дизајнерката Јанг Лиу создаде серија инфографики кои го илустрираат контрастот меѓу западните и источните културни навики. И сето тоа е претставено преку еден минималистички приказ. Со сината боја се претставени западњаците, а со црвената - источњаците.

(горе) Кажување на вистината

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Извор: yangliudesign.com

Ona so percepiranjeto na sebe

Ona so percepiranjeto na sebe si e najgolem problem na istocnjacite (vo koi cinam, spadame i nie)

Nisto posebno. Ne samo sto e

Nisto posebno.
Ne samo sto e nisto posebno, tuku frapiracki e kolku avtorkava i samata se zabila vo tezok estetski i semioloski konformizam, rabotejki na serijava.
Nekoj da zeme da i kaze deka dijalektikata vekje ne e vo moda.
 
 

ОкоБоли главаВицФото