„НОВА МАКЕДОНИЈА“ - 10.08.1967.

11.08.2017 14:12
„НОВА МАКЕДОНИЈА“ - 10.08.1967.

Американците трпат загуби во Сајгон, Тито е во Каиро, а во Грција се уапсени 6100 комунисти...

Наслови:
- Титовиот пат во Каиро
- Нови тешки американски загуби близу до Сајгон
- Во Грција биле уапсени 6.100 комунисти
- Почна снимањето на „Утре e пак ден“
-Проширување на водоводната мрежа во Куманово
- Меѓународен шаховски турнир во Крушево. Учествува и Боби Фишер

Преземи го целиот весник во висока резолуција тука

извор: ретромк

Слични содржини

Графички Дизајн / Уметност / Музика / Историја
Општество / Графички Дизајн / Историја
Јавни Простори / Култура / Историја
Технологија / Живот / Уживање / Историја

ОкоБоли главаВицФото