Соновник

12.08.2017 18:14

Нека се разбудат децата!
Толкуваме сон:

Кој сонувал зајак
да трча ќе биде склон.

Кој сонувал мравка
ќе рмба ‒ одговор прост.
Кој сонувал река
ќе премине мост.
Кој сонувал оџак
пет денари ќе најде.
Кој сонувал топка
од геометрија ќе има фајде.

Кој немал сништа
слободно нек одмора
и денес песнава
да ја прочита не мора.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото