Мажи

29.09.2017 12:10

На светот исто така постојат мажи. Понекогаш се забораваме и мислиме дека постојат само жени - бескрајни брда и рамници покорни жени. Се шегуваме и меѓусебно се тешиме та животите брзо ни поминуваат. Но всушност малку малку меѓу нас се воздигнува маж, небаре борово стебло, кој сурово нè погледнува и нè истерува па во купчиња бегаме спрепнувајќи се и се криеме по пештери и дупки сè додека тој не си замине.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото