Во чест на Ердоган уапсени 17 новинари

12.10.2017 11:46
Во чест на Ердоган уапсени 17 новинари

Новинарите ќе му бидат претставени на Ердоган по свечената вечера, кога ќе му биде овозможено во име на пријателството на двата народи да одреди симболични казни.

-Во чест на Ердоганн ги приведовме најдобрите примероци од антирежимските новинари кои можевме да ги фатиме во толку краток период – тие секојдневно пишуваа и известуваа за најлоши нешта против владата, претседателот и генерално, напредокот на Србија, се вели во соопштението на претседателството на Србија.

Како што се дознава неофицијално, Ердоган е мошне задоволен од ваквиот потег на државниот врв на Србија и ветува дека ќе возврати со иста мера за време на посетата на нашиот претседател на Анкара.

-Ова нека биде почеток на една долга и успешна демократска традиција во размената на казнувањето на неподобните медиуми, се наведува во официјалното соопштение на турската делегација.

Адаптирано од njuz.net