Како помина СДСМ во првиот круг на локалните избори

16.10.2017 13:25
Како помина СДСМ во првиот круг на локалните избори

ПОБЕДИ НА СДСМ ВО ПРВ КРУГ

Вчера во однос на парламентарните избори лани:
-СДСМ со 23000 гласови помалку
-ДПМНЕ со 123000 гласови помалку
На локалниве избори СДСМ освои околу 83000 гласови повеќе од ДПМНЕ.

1. Центар
2. Карпош
3. Ѓорче Петров
4. Арачиново
5. Берово
6. Битола
7. Богданци
8. Босилево
9. Валандово
10. Василево
11. Вевчани
12. Велес
13. Гевгелија
14. Дебарца
15. Делчево
16. Демир Хисар
17. Дојран
18. Зелениково
19. Конче
20. Кочани
21. Кратово
22. Крива Паланка
23. Кривогаштани
24. Крушево
25. Куманово
26. Лозово
27. Маврово Ростуша
28. Неготино
29. Ново Село
30. Охрид
31. Пехчево
32. Прилеп
33. Радовиш
34. Ресен
35. Свети Николе
36. Струмица

 

ВОДСТВО НА КАНДИДАТИ ОД СДСМ

- Град Скопје
1. Аеродром
2. Бутел
3. Гази Баба
4. Кисела Вода
5. Виница
6. Градско
7. Демир Капија
8. Јегуновце
9. Карбинци
10. Македонска Каменица
11. Македонски Брод
12. Старо Нагоричане
13. Чашка
14. Шуто Оризари

--- --- ---

ВТОР КРУГ ЗА КАНДИДАТИ ОД СДСМ И ВО ДРУГИ ОПШТИНИ

1. Долнени
2. Зрновци
3. Кавадарци
4. Могила
5. Новаци
6. Пробиштип
7. Штип

--- --- ---

Вториот круг ќе се одржи на 29 октомври!

 

Слики: Свирачиња

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото