PITTARI

03.11.17 14:05

„PITTARI“ е краток анимиран филм на режисерот Патрик Смит, кој на минималистички и метафоричен начин ја опишува борбата на Сатаната против еден инаетлив камен.

Овој извонреден филм е прикажуван на триесетина фестивали, а добитник е и на повеќе меѓународни награди за анимација.

"PITTARI" Animated Short Film by Patrick Smith (2017) from Patrick Smith on Vimeo.

ОкоБоли главаВицФото