Miss Todd

11.11.17 16:18

Miss Todd е краток анимиран филм на авторката Кристине Ји, направен во техниката на стоп-анимација и инспириран од вистинска личност - Ема Лилиан Тод - првата жена во светот која проектирала и изработила авион, но поради ограничувањата наметнати од страна на патријархалното општество не смеела да управува со него.

Miss Todd from Kristina Yee on Vimeo.

Слични содржини

Око
Око
Око
Око
Око

ОкоБоли главаВицФото