Промоција на книгата „Живот во кутија“ на Томислав Кежаровски

14.11.2017 14:26
Промоција на книгата „Живот во кутија“ на Томислав Кежаровски

„Живот во кутија“ е насловена првата книга на новинарот Томислав Кежаровски, која ќе биде промовирана во четврток (16 ноември) од 18 часот на Универзитетот ФОН.

„Целта е таму некаде далеку, ама може да стасаме ако одиме кон неа по добро исцртани патеки. Мора да бидеме едни до други. Нема вакви и онакви, нема наши и ваши. Неправдата постои откако е создаден светот. Тешко се победува, но тоа не значи дека треба да се откажеме од потрагата по правдата или, уште пострашно, да ги затвориме очите и да бидеме неми набљудувачи“, напиша новинарот Кежаровски во предговорот на својата прва книга. 

 

Слични содржини

Општество / Психологија

ОкоБоли главаВицФото