Учениците во Сирија: одење на училиште во воена зона

20.11.2017 04:44
Учениците во Сирија: одење на училиште во воена зона

Амер Алмохибани

Војната во Сирија која трае повеќе од шест години, претвори голем дел од околината на Дамаск во руини, уништувајќи ја или оштетувајќи ја целата инфраструктура што може да и' служи за живеење на еднa заедница. Сепак, сè уште илјадници семејства живеат во опколени градови и села, или пак во кампови за внатрешно раселени лица - и сè уште се обидуваат да им овозможат на нивните деца да учат.

Во краиштата што се сметаат за релативно безбедни, или пак релативно недопрени од војната, сириските ученици успеваат да одат на училиште, но не без одредени ризици. Регионот и понатаму останува воена зона, а изминативе неколку месеци во воздушните напади беа погодени неколку училишта.

Подолу можете да погледнете фотографии од ужасните услови во кои учат сириските ученици.Басам Кабиех

Калил Ашави

Самир Ал-Думи

Амер Алмохибани

Амер Алмохибани

Басам Кабиех

Амер Алмохибани

Амер Алмохибани

 

Извор: The Atlantic

Слични содржини

Фотографија / Свет / Живот

ОкоБоли главаВицФото