Духови-велосипедисти

21.11.17 18:59

Во Њујорк има повеќе од 150 бели велосипеди кои се поставени на различни места во градот. Секој од нив е поставен во спомен на загинат велосипедист. Човекот кој стои зад оваа иницијатива е Мирза Молберг, кој се грижи овие луѓе да не бидат заборавени.

Ghost Bikes from Ethan Brooks on Vimeo.

Извор: ghostbikes.org

ОкоБоли главаВицФото