„Крпен живот” – животните приказни на текстилните работнички

05.12.2017 09:43
„Крпен живот” – животните приказни на текстилните работнички

Видеото „Крпен живот“ ги прикажува животните приказни на две текстилни работнички од Македонија, кои ги споделуваат своите искуства за прекршувањата на работничките права од страна на работодавачите, проблем со кој работничките секојдневно се соочуваат.

Видеото го изработи  Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во рамките на проектот „Правно зајакнување на текстилните работнички за самозастапување”, поддржан од Фондација Отворено општество – Македонија.

Слични содржини

Општество / Стрип / Живот
Општество / Живот

ОкоБоли главаВицФото