Какви идеи имате за загаденоста?!

16.12.2017 10:19
Какви идеи имате за загаденоста?!

Апелирам секој граѓанин кој има одржлива идеја за решавање на проблемот со загадувањето на воздухот да дојде во просториите на Градот Скопје во понеделник меѓу 12:30 и 14:30 часот и да ги сподели тие идеи. Заедно ќе ги ги разгледаме можностите колку тие решенија се применливи и колку реално можат да придонесат во решавање на проблемот.

Рекол Шилегов.

Читам и не ми се верува.

Па тоа е како НАСА да ги повика граѓаните на САД да дојдат во седиштето на Агенцијата и да ги претстават своите идеи за освојување на вселената.

Или Трамп да ги повика граѓаните на Вашингтон да дојдат во Белата куќа и да ги претстават своите идеи за тоа како да се победи Северна Кореја.

Или Силванева Бонева да ги повика Струмичани да и сугерираат дали повеќе патарини ќе ќари ако патува за Скопје преку Јоханесбург или преку Владивосток.

Петре, еве јас те викам тебе во „Корзо“ да ни кажеш како можеме да пиеме, а да не плаќаме!

А во врска со твојата иницијатива, еве, јас не можам да појдам во просториите на Градот Скопје па вака ја соопштувам својата идеја за решавање на проблемот со загадениот воздух: да се отстранат некои двоножни пием честички, море какви честички, бајки, човеку, бајки!

Извор: Фејсбук профилот на авторот
Слика: ШкАрт

Слични содржини

Став / Екологија
Став / Екологија

ОкоБоли главаВицФото