Мал новогодишен саем на книги #8

20.12.2017 16:12
МАЛ НОВОГОДИШЕН САЕМ НА КНИГИ во ГЕМ # 8

МАЛ  НОВОГОДИШЕН САЕМ НА КНИГИ

ГЕМ клуб (Стара чаршија, над Менада)

25-29 декември 2017

 

 

Учествуваат: Темплум, Бегемот, Готен, Блесок, Слово, Кликер, Сигма прес, Восток, PrivatePrint...

 

ПРОГРАМА

Понеделник, 25.12.


11 ч. Првите десет купувачи (Саемот почнува со работа во 11 часот) ќе добијат подарок: книга по сопствен избор од едициите Магма, Градот, Квир Сквер...


19.30 ч. Промоција на книгата ТАНАТОПОЛИТИКА И ПРАВА од Вики Младенова; промотори: Славчо Димитров и Љубомир Фрчкоски

 

Вторник, 26.12.


11 ч. Првите десет купувачи (Саемот почнува со работа во 11 часот) ќе добијат подарок: книга по сопствен избор од едициите Магма, Градот, Квир Сквер...
Саемот работи до 18 часот

 

Среда, 27.12.


19 ч. промоција на графичкиот роман СИНИ ПИЛУЛИ од Фредерик Петерс; промотори: Владо Манчевски и Андреј Сених, активист од заедницата на луѓе што живеат со ХИВ; модератор: Фросина Крушкаровска


20 ч. промоција на графичкиот роман FUN HOME од Алистер Бехдел; промотори: Грација Атанасовска, Славчо Димитров и Никола Гелевски; модератор: Мања Величковска

 

Четврток, 28.12.


20 ч. Промоција на две нови Магма книги:
Фроде Гритен - СОБИ ПОКРАЈ МОРЕТО, СОБИ ВО ГРАДОТ; модератор: Марија Бошковска 

Драгослав Михаиловиќ - КОГА ЦВЕТАА ТИКВИТЕ; промотор: Ангелина Бановиќ Марковска

 

Петок, 29.12.


12 ч. Доделување на наградата „НОВИТЕ!“ 2017


20 ч. Вечер посветена на Лилјана Дирјан; Учествуваат: Оливера Ќорвезироска, Елизабета Шелева, Роберт Алаѓозовски, Лидија Капушевска Дракулевска, Владимир Мартиновски, Владимир Лукаш, Јасмина Пакашки...

Слични содржини

Книжевност / Култура / Настан
Книжевност / Култура / Настан
Книжевност / Култура / Настан

ОкоБоли главаВицФото