Мојата жена

22.12.2017 16:45

Мојата жена исчезна со целата своја облека.
Остави две најлон-чорапи зад себе, и
четката за коса заборавена зад креветот.
Би сакал да ви обрнам внимание
на убаво обликуваните најлонки, и јаката
темна лас меѓу запците на четката.
Ги фрлам најлонките во кесата за ѓубре; четката
ќе ја задржам и користам. Само креветот е некако
чуден, и како да е неможно да се смета на него.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото