Професијата на бог

10.01.2018 03:34

Седат во бар хирург, архитект и политичар. По неколку пијачки, почнуваат расправа на тема што е бог по професија.
Хирургот: многу јасно дека бог е хирург. Тој ја извршил првата операција - извадил ребро од Адам и ја создал жената.
Архитектот: Ама пред да го направи тоа, земал делови од целиот хаос и ја создал Земјата.
Политичарот се насмеал и прашал: А хаосот, господа? Кој го создал хаосот?

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото