Насловните страници на „Feral Tribune“ што ги излудуваа лошите луѓе

11.01.2018 12:19
Насловните страници на „Feral Tribune“ што ги излудуваа лошите луѓе

Весникот „Feral Tribune“ бил основан на 1 јуни 1993 години и од тој ден па до неговото згаснување на 15 јуни 2008 година, кога бил објавен последниот број на весникот, кој беше светилник на циничниот разум и новинарска слобода во време на националистичко дивеење и митоманија во деведесеттите години.

Зад заштитниот знак на „Feral Tribune“ – неговите сатирични и храбри насловни страници, се криеја сериозни текстови кои откриваа афери и злосторства кои ја преиспитуваа политиката на деведесеттите.

Во спомен на починатиот Предраг Луциќ, кој беше основач на „Feral Tribune“, потсетуваме на некои од насловните страници кои ги одбележија 15 – те години слободно новинарство.

 

Извор: Index

 

 

Слични содржини

Општество / Балкан / Свет
Општество / Балкан

ОкоБоли главаВицФото