Женските тела и пејзажите на Нов Зеланд

16.01.2018 10:38
Женските тела и пејсажите на Нов Зеланд

Фотографот Matt Quérée и и уметникот Andrew J. Steel две години патувале и фотографирале различни жени во пејзажите на Нов Зеланд.

Погледнете дел од серијата BodyLandscap, дела што ги спојуваат женските тела и пределите на оваа земја.

„BodyLandscape е истражување на земјата и телото - двете најсурови и најелоквентни форми на природата. Фотографиравме 27 извонредни жени од Нов Зеланд во 27 извонредни пејзажи.

Нашите дела се стремат да ги покажат и природните убавини на нашата земја и нејзините жени. Сакавме да ги охрабриме доброволците, кои учествуваа преку најинтимната форма на самоизразување, голото тело, да ја раскажат приказната за околината во која живеат“, велат авторите за овој заеднички проект.

 

 

Слични содржини

Општество / Фотографија / Култура / Уметност
Фотографија / Став / Уметност
Фотографија / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Уметност / Настан

ОкоБоли главаВицФото