Како би изгледало едно зелено Скопје

30.01.2018 03:13
Како би изгледало едно зелено Скопје

Замислете само, како би изгледало Скопје, ако на местото на „Цементара“ и „Охис“, изградиме паркови со големи дрвја?

Како би изгледало Скопје, ако на местото на „Железара“ засадиме парк-шума која ќе се простира до Смилковско и Стајковско езеро?

За да се спаси Скопје од еколошка катастрофа, потребни се вакви големи зафати.

Немојте само со приговори дека земјиштето е приватно и дека фабриките имаат право да загадуваат повеќе од половина милион луѓе!

Повеќе од половина милион луѓе имаат право да ги затворат овие фабрики, и да ги обештетат сопствениците, затоа што имаат право да дишат!

 

Извор: Фејсбук профилот на авторот

Слични содржини

Став / Екологија
Став / Екологија

ОкоБоли главаВицФото