Џонатан Хигби

01.02.18 13:26

Американскиот фотограф Џонатан Хигби ужива да ги забележува моментите од секојдневниот живот на неговите сограѓани во Њујорк, а особена специјалност му е ловењето на визуелните коинциденции, потрага која често има чудни или смешни резултати. Голем дел од фотографиите на Хигби наликуваат на колажи или фотомонтажи.

На овој проект, Хигби работи повеќе од десет години, а за своите фотографии добил бројни награди и признанија, меѓу кои и Светската награда за улична фотографија во 2015.

www.jonathanhigbee.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото