12 години фотографирал ист прозорец, сѐ до неговото уништување

02.02.2018 12:14
12 години фотографирал ист прозорец, сѐ до неговото уништување

Дванаесет години по ред, турскиот фотограф Алпер Јешилташ фотографирал еден ист прозорец, сѐ до неговото уништување. Јешилташ е фотограф-амаетр кој живее во Истанбул, а прозорецот кој му станал опсесија се наоѓал спроти неговата куќа.

Иако станува збор за еднолична сцена, интересни се варијациите предизвикани од разните сенки, временски услови, годишни времиња и разни други надворешни влијанија.

Јешилташ успеал да го овековечи и моментот на уништување на прозорецот, односно уривање на куќата спроти неговата, затворајќи го на тој начин овој поетичен и трогателен проект.

Извор: www.instagram.com/alperyesiltas

 

Сроден прилог: 10 години истата клупа

Слични содржини

Фотографија
Фотографија / Свет
Активизам / Фотографија / Уметност

ОкоБоли главаВицФото