Дизни: рециклирани анимации

12.02.18 03:48

 Во цртаните филмови на Волт Дизни често се употребувала „рециклираа“ анимација, со користење на истите движења на ликовите од еден во друг филм. Оваа техника овозможувала голема заштеда на време и пари, во време кога секој фрејм бил рачно нацртан.

Movie Munches подготви две компилации во кои е собрана рециклираната анимација на Волт Дизни.

 

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото