Њујоршкото метро во 80-тите

17.02.18 10:02

Во серијата фотографии „Пекол на тркала“ швајцарскиот фотограф Вили Шпилер ја доловува атмосферата во њујоршкото метро од 1980-тите години.

Шпилер се фокусира на впечатливите лица на патниците, амбиентот на станиците и во вагоните, како и интересните графити кои покажуваат дека графити-сцената во Њујорк во таа декада била мошне продуктивна.

Извор: www.willyspiller.com

Слични содржини

Филм / Око / Историја
Свет / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото