Го нема базенот!

19.02.2018 03:04
Го нема базенот!

Смртта на Мирослав

(Стојановиќ Шуки)

Е негација на негацијата

 

 

Кога имав 16 години

Ја читав „Сидарта“ од Хесе

И на ѕидот во својата соба

Направив графит

„да умреш е како да скокнеш во базен

Во врел летен ден“

По две години кога татко ми

Ја напушти сцената

Се стрчав наоколу како во бунило

Качив 39 со 2

И требаше некако да се симне проклетата температура

Или костимот за капење на проклетството

И да се бањам гола

Па сфатив дека Сидарта бладал за базенот

Ама графитот остана

 

Фотографија: Џорџ Грифи

Слични содржини

Книжевност
Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото