Човекот со 1000 гласови

20.02.18 15:29

Мелвин Џером Бланк (1908-1989), познат како Мел Бланк, е американски радио-артист и радио-комичар, кој стана познат позајмувајќи го гласот во многу познати цртани филмови. Бланк го позајмува гласот за Душко Долгоушко, Џивџи, Мачорот Силвестер, Јосемити Сем, Спиди Гонзалес, Којотот, Брзата птица итрица... Освен гласови за ликови, со својот глас тој правел звучни ефекти во „Том и Џери“.

Во текот на неговата богата кариера, Мел Бланк позјамил повеќе од 1000 гласови во 5000 различни цртани филмови.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото