Магнат

21.02.2018 14:59

Беше тежок милиони.
За тоа не сакав да знам.
Не е битно,
а не знаев дека е.

Како можев да ги раширам нозете
и толку близу да примам некој маж.
Наполно несвесна за своето тело,
неговиот изглед,
за реалната големина.

Секогаш сум била голема жена.
Огромна ‒ наспроти него.

Едно утро
се будам
со веќе отворени очи.
Тежок воздух во собата,
врелината го полни срцето.
Матно,
сиво ми е срцето,
флекави се прозорците.
Лежам склопчена за да не го вознемирам.
Тој сака нечујност.
Мирна сум до укоченост.
Тој се буди на шум.
Трнам до совршенство.
И тогаш
решавам да заминам.
И баш тогаш
и тој решава
да
и тој решава
да
и тој решава. Х5

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото