Отстранување на Ќосето

23.02.18 01:04

Видео снимка од отстранувањето на контроверзниот споменик на Ќосето, кој, иронично, беше поставен пред судскиот комплекс во Скопје.

Јавноста која го критикуваше целокупниот проект „Скопје 2014“ беше најгласна токму против овој споменик, за кој Градежниот инспекторат утврдил дека е дивоградба.

ОкоБоли главаВицФото