Повик за стрип работилници во Скопје

16.03.2018 12:28
Повик за стрип работилници во Скопје

На Институт за етнологија и антропологија на Природно математичкиот факултет се организира работилница за стрип што ќе ја водат Давор Драмиканин и Здравко Гиров.

„Кој сака да црта демони, богови, чуми, караконџули и други добри и лоши чудовишта од нашата митологија и демонологија – еве можност заедно да го направиме тоа. Со работилницата ќе се потрудиме да го извлечеме најдоброто од вашата визуелизација на одредени ликови.Претходно, ваше ќе биде да направите детално истражување за изгледот, карактерот, околината каде делувале“, порачуваат организиторите на работилницата.

За повеќе инфо, како и за учество, се пријавува на адресата nesc.r.2000@gmail.com.

Од месец април пак ќе започне проектот „Градот Скопје и стрип илустраторираните митолошки јунаци“, проект за кој МСЕД, Македонско студентско етнолошко друштво доби средства на конкурсот за проекти од областа на културата на град Скопје.

Проектот ќе трае 4 месеци, од кои, два месецa се предвидени за стрип работилници, а другите два за подготовка за печат и печатење на Збирката стрип илустрации. Пријавување и информации на nesc.r.2000@gmail.com.

 

Слични содржини

Книжевност / Стрип / Култура

ОкоБоли главаВицФото