INCOHERENT NOISE 6: Human Host Body (SL), Void Forger (RO), Sado Zora (MK)

28.03.2018 12:58
INCOHERENT NOISE 6: Human Host Body (SL), Void Forger (RO), Sado Zora (MK)

На 5. април во 20:00 часот во гаражите на Плочник (кај Соборна црква) ќе се одржи INCOHERENT NOISE 6 во организација на Коприва Колектив. Влезот е 100 ден. Настапуваат следните бендови:

Human Host Body (Словенија)
Создадени 2008 во Истрија-Словенија, Human Host Body во рамките на нивната турнеjа 'Collapse Into Oblivion' доаѓаат во Скопје. Создаваaт бука од мешавина на black metal/crust punk.

Void Forger (Романија)
Формирани 2010 во Букурешт, Романија, свират заебан crust/doom-death metal. Oвој пат со Human Host Body на заедничка турнеjа.

Sado Zora (Скопје,МК)
Од црното подземје на Скопските дупки, Sado Zora, со звуци од нивната бука од морбиден doom metal, бавно и тешко бушење кои оставаат длабоки лузни.

извор: Фејсбук

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото