Тивката бучна книга

09.04.2018 16:51
Тивката бучна книга

 

Тивко нешто го буди.

Многу тивка бучава.

Тивка ко тишина...

Тивка ко некој да јаде желе.

Тивка ко маченце да лиже млеко...

Тивка ко воздух.

Тивка ко шепотење на тајна на дете.

Што мислиш дека тоа беше?

Кучето Мафин знае што.

Беше тоа...

Сонцето што изгрева.

Беше тоа утрински развигор.

Птици што се врткаат во гнездата.

Петел што отвора клун за да кукурикне.

Беше тоа денот.Превод: П. В.

Слики: Leonard Weisgard, илустрации за The Quiet Noisy Book

Извор: Margaret Wise Brown, Quiet Noisy Book

 

Слични содржини

Фотографија / Книжевност / Култура
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност

ОкоБоли главаВицФото