Уличниот бербер

22.04.2018 23:57
Уличниот бербер

Насир Собани (Nasir Sobhani) од Мелбурн, Австралија, ака „Уличниот бербер“, бесплатно ги потстрижува и им прави фризури на бездомниците за да им помогне да се чувствуваат чисти, омоќени и разбрани.

Животот на улиците е тежок, а бездомните луѓе често се игнорирани или злоставувани до тој степен што повеќе не се чувствуваат како луѓе - а Насир, поранешен наркозависник, сака да го промени тоа со стилска преобразба. За него, сето тоа започнува со пар ножички и потстрижување.
Погледнете го видеото.

 

Извор: 60 Second Docs

 

Слични содржини

Живот / Филм / Око
Живот / Филм / Око
Живот / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око

ОкоБоли главаВицФото