Кризирање на капитализмот

30.04.2018 20:42
Кризирање

Можеме ли да создадеме поодговорен, поправичен и похуман економски систем?

Погледнете ја оваа анимација на RSA во која прочуениот академик Дејвид Харви (David Harvey), еден од најзначајните критичари на капитализмот во светот, зборува за надминување на актуелниот и можностите за содавање на нов општествен поредок.  

Извор: RSA Animates

Слични содржини

Свет / Око
Свет / Око / Историја
Активизам / Свет / Уметност / Око
Општество / Свет
Свет / Уживање / Око

ОкоБоли главаВицФото