Нечујно диско за сениори

13.05.2018 21:42
Нечујно диско за сениори

Во северниот дел на Нов Јужен Велс, во центрите за нега на постари лица се воведуваат т.н. нечујни дискотеки (silent discos), каде што музиката се слуша на слушалки наместо преку звучник. Пациентите во поодминати години, вклучувајќи ги и оние со деменција, се пресреќни поради нечујните дискотеки кои може да послужат и како терапија.

Извор: 60 Second Docs

 

Слични содржини

Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око
Активизам / Свет / Живот / Уметност / Музика
Активизам / Фотографија / Свет / Уметност / Око
Живот / Филм / Око
Општество / Свет / Живот / Теорија
Живот / Филм / Око

ОкоБоли главаВицФото