За засрамените геј мажи: аспекти на хомосексуалната самоопресија

14.05.2018 15:32
За засрамените геј мажи: аспекти на хомосексуалната самоопресија

Овој памфлет цели кон истражување на некои од овие идеи и објаснување за тоа како, преку самоопресирање, ѝ дозволуваме на хомосексуалната опресија да го одржи својот огромен успех. Започнува онаму каде што психи¬јатријата и хомосексуалноста застанаа, и не се обидува да ги открие причините за хомосексуалната опресија, туку средствата со кои таа се служи. Напишан е од гејови, за да биде читан од гејови, со избор на тема кој значи дека ќе биде критичен во целост. И покрај тоа, се надеваме дека едно нешто ќе продре низ критиката кон нашите другари хомосексуалци: имајќи предвид дека самоoпресијата е створ на опресијата, нашата критика може да биде само бледа сенка на гневот што го чувствуваме спрема оние кои нè наместија да им ја завршиме работата.

Книгата можете да ја преземете на следниот линк: 

ПрилогГолемина
засрамените геј мажи-аспекти на хомосексуалната самоопресија.pdf1.72 MB

Слични содржини

Е-библиотека

ОкоБоли главаВицФото