Чаша вода

20.05.2018 18:40
!Виц икона

(Се случува во времето меѓу светските војни.)

Влегува Мујо во кафеана и нарачува кафе.

- Добро, какво кафе сакате? Турско или француско?

Се дума Мујо, да не крие прашањето некоја политичка провокација, па вели:

- Чекај, си мислам поарно да земам чај.

- А каков чај сакате? Руски или англиски?

- Знаеш што? Дај донеси ми чаша вода!

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото