Четири поразителни статистики за младите во Македонија

25.05.2018 10:19
Четири поразителни статистики за младите во Македонија

Денешниот ден (25 мај) во поранешна Југославија се одбележуваше како Ден на младоста и роденден на Јосип Броз Тито. Денот на младоста се одбележуваше во периодот од 1945 до 1988, а младите ја носеа штафетата на младоста како главен симбол низ цела Југославија за на крајот да му ја предадат на Тито.

Денешен симбол на младите во Македонија се овие четири поразителни статистики. 

ОкоБоли главаВицФото