Пат

10.06.2018 12:26

Ноќва
како затнат оџак
е темна и зачадена.

Маглите се чадат
од прегорените мечти
во душата.

Невидливиот пат е копнежот
залутан
во празната исполнетост
на темнината.

Ја сум
ѕвезда што тлее
и која патот низ ништото
сè уште не ја истрошил.

И ноќта
и патот
и копнежот со мене
се остаток од нешто
што ќе биде.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото