Во пресрет на шумовите

11.06.2018 19:57

Ноќта е црна постава на денот
што се превртува
како маскарада

Таа е темната утроба на гласот
што низ сите ѕвезди
везе молчење

Најмногу ги сака постелите кревки
сред шумниот мирис
на боровите

Интимна е тогаш и гола како страст
што низ смеа мами
вечна тишина

Па ако тлее нешто живо во неа
ќе пеам што мртво
не е уште сè

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото