Кој е гладен?

28.06.2018 20:30
Кој е гладен?

Погледнете го краткиот анимиран филм „Кој е гладен?“ (Who's Hungry, 2009) на Дејвид Окс (David Ochs) кој е современа адаптација на приказната за „Хансел и Гретел“ на Браќата Грим, кај нас попозната како „Ивица и Марица“.

Ова е студентски филм на Окс изработен за време на првата студиска година на Калифорнискиот институт за уметност (CalArts).

ОкоБоли главаВицФото