Деца

29.06.2018 21:03
Деца

Погледнете го краткиот анимиран филм „Деца“ (Children, 2011) на Такуја Окада (Takuya Okada), кој го прикажува ужасниот образовен систем и високите очекувања од младите луѓе во азиските земји.

Многумина сметаат дека учениците се изложени на еден вид принуда да бидат совршени, поради што многу од нив се соочуваат со огромен психолошки притисок и депресија. 

Извор: Takuya Okada
 

Слични содржини

Уметност / Око
Мода / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото