Живот без отпад

02.07.2018 19:29
Живот без отпад

Макс Ла Мана (Max La Manna) е млад веган и готвач од Бруклин, Њујорк, кој се труди да живее со „нула отпад“. Настојувајќи да води комплетен животен стил со нула отпад и да го споделува тоа со другите, тој ja започна „Јадење со Макс“ (Eating with Max) како платформа за промовирање на веганско готвење без отпад. Таму, за неговото друштво и следбениците, Макс објавува рецепти, совети, вежби и многу повеќе.

Неговата мисија е да поттикне што повеќе луѓе да создадат помалку отпад и да ги намалат емисиите на јаглерод за да ја зачуваат Земјата зелена.

 

Извор: 60 Sec Docs

 

Слични содржини

Екологија / Око
Екологија / Око
Екологија / Око
Екологија / Око
Активизам / Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото