Алт-мат

04.07.2018 14:27
Алт-мат

Погледнете го краткиот филм на Дејвид Медокс насловен „Алтернативна математика“ (Alternative Math, 2017), во кој е претставена судбината на една добронамерна учителка по математика која запаѓа во многу чудна ситуација. Дејствието се одвива во пост-фактичка Америка каде се брише границата помеѓу фактите и фикциите, вистината и лагата. Со иронија укажува на опасностите од можноста да се биде изигран или надигран (trumped) од системот - се додека не ги искористите неговите слабости. Алт-мат!

 

Izvor: Ideaman

Слични содржини

Филм / Око / Историја
Балкан / Филм / Око
Балкан / Уметност / Филм / Око
Филм / Око / Историја
Филм / Музика / Око
Филм / Око
Филм / Око / Историја

ОкоБоли главаВицФото