Како кучето мое нигде нема друго

06.07.2018 14:59
Како кучето мое нигде нема друго

Во Фејсбук разговорот учествуваат:
Тања Аждаја, Милан Дамјаноски, Брадестиот Џо, Филип Јовановски и Трајко Џиков.

 

Tanja Azhdaja
Куче за шопинг: Муштериер.

Milan Damjanoski
Куче за аеродром: Чекинезер.

Tanja Azhdaja
Куче за искачање: Пудрица.

Milan Damjanoski
Куче за рикверц: Златен Ретровизор.

Tanja Azhdaja
Куче твитераш: Златен ретвитер.

Milan Damjanoski
Куче за јавен превоз: Бусдог.

Tanja Azhdaja
Ако се храни само со салами: Саламојад.

Tanja Azhdaja
Или го јаде туѓ срам: Срамојад.

Milan Damjanoski
Куче зa нa кеј - Џoгa.

Tanja Azhdaja
Доблесно куче-херој: Добарман.

Tanja Azhdaja
А Џога може да е и куче-еретик.

Tanja Azhdaja
Куче што тера по свое: Бернардинат.

Milan Damjanoski
Куче секретaр: Нaзoвичaр.

Tanja Azhdaja
Куче што само си го кажува името: Чивавававав.

Milan Damjanoski
Куче удaрник: Зaлaгaр.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
Куче што ти збира ствари: Пекинесесер.

Filip Jovanovski
Куче што касни: Каска.

Tanja Azhdaja
Има и едно друго... нога ли е дога ли е.

Filip Jovanovski
Лицемерно куче: Пудвелица.

Milan Damjanoski
Куче што сите ги поддржува: Лабраводор.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
Куче што лае кога си идат гостите: Чао Чао.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
Куче што се замачкува во сопствените гомна: Самојеб.

Filip Jovanovski
Куче моден дизајнер: Тренд сетер.

Tanja Azhdaja
Кучето на Марија и Пјер Кири: Лаб-радон.

Tanja Azhdaja
Куче муабетчија: Блабладор.

Filip Jovanovski
Како се вика куче на фб? Лајка.

Tanja Azhdaja
Ааа го имам видено и Share Pei.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
Новосадско куче: Загари.

Tanja Azhdaja
Руското: Јуриј Загарин.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
Шкотски овчар роден у Црна Гора: Лези.

Tanja Azhdaja
Твитер загар: РТ.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
А као хрт рт капирам капирам тебра.

Milan Damjanoski
Куче што вози кола - стаФОРД.

Dimitar Dzo Grcev Bradestiot
Влијателно куче: Витериер.

Трајко Џиков
Куче-режисер? Дејвид Пинчер.Слики: Brian Kershisnik
 

Слични содржини

Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото