Првоаприлски маски

10.07.2018 11:52

Сакав да се маскирам
во среќно, одморено дете;
во смирен, позитивен човек;
во послушен син кој ги почитува своите родители.
Сакав да се маскирам во одличен ученик;
во работлив и вреден средношколец;
Сакав да се маскирам во млад господин -
политички коректен и со беспрекорно однесување.
Сакав да се маскирам во
безгрижна чувствителна личност.


Но, не успеав.
На себе веќе имам премногу маски.

 

ОкоБоли главаВицФото