Музичка невиност

11.07.2018 22:37
Музичка невиност

Во ова видео насловено „Конан Мокасин не стори ништо лошо“ (Connan Mockasin Did Nothing Wrong) уредничката на Zero Books, Џоана Демерс (Joanna Demers) зборува за нејзините идеи во врска со она што го нарекува „моќта на музички невините“ (the power of the musically innocent).

Извлекувајќи интересни паралели, таа зборува за Дада, Теодор Адорно, Мајкл Џексон, како и за Конан Мокасин и француската електро-панк-група Salut C'est Cool.

Извор: Zero Books

 

Слични содржини

Балкан / Музика / Око
Музика / Око
Музика / Око
Филм / Музика / Око
Музика / Око / Историја
Книжевност / Музика / Око
Музика / Око

ОкоБоли главаВицФото