Баба гејмер

16.07.2018 09:52
Баба гејмер

80-годишната Ширли Кари се спротивставува на стереотипите за бабите со тоа што стана една од најстарите страствени играчи на Skyrim во светот. 

Таа смета дека видео игрите го оддржуваат нејзиниот ум активен и вели дека и другите луѓе на нејзина возраст би можеле да имаат голема корист од убивањето змејови во виртуелниот простор.

Извор: 60 Seconds Doc

Слични содржини

Живот / Око
Свет / Живот / Око
Фотографија / Живот / Око

ОкоБоли главаВицФото