Хрушчов во посета на Скопје

26.07.2018 20:56
Хрушчов во посета на Скопје

Снимка на која е документирана посетата на разурнатото Скопје од страна на Советскиот лидер Никита Хрушчов и неговата сопруга во август 1963 година.


Тие ги посетуваат местата на кои се одвиваат интензивни активности за расчистување на рушевините во придружба на Јосип Броз Тито, Јованка Броз и Крсте Црвенковски.

 

Извор: British Pathe

  

Слични содржини

Око / Историја

ОкоБоли главаВицФото