Благодарност за Кох

09.08.2018 14:22
Благодарност за Кох

Погледнете ја видео изјавата на сенаторот Берни Сандерс во која им се заблагодарува на браќата Кох:

„Дозволете ми да им се заблагодарам на браќата Кох за спонзорирање на студија која покажува дека универзалното здравствено осигурување (Medicare for all) ќе им заштеди на американските граѓани 2 трилиони долари во период од десет години. Се сомневам дека тоа не е она што сакавте да го направите, но тоа се наведува во студијата на Центарот Mercatus - организација која вие значително ја финансирате.“

Извор: Senator Bernie Sanders 

Слични содржини

Свет / Око
Свет / Око / Историја
Активизам / Свет / Уметност / Око
Свет / Уживање / Око

ОкоБоли главаВицФото